Gyermekeknek és felnőtteknek is kiváló kikapcsolódás a lovaglás. Friss levegőn lovaglás közben szinte minden izmot átmozgatunk. Az állatokhoz való közelség pedig nyugalommal áraszt el bennünket.
Egész kis gyermekeket is lehet már sétáltatni pónilovon. (ca.3 éves kortól) Általában negyed/fél óra elégséges.
Nagyobbacska gyermekeknek, akik már figyelmüket tudják összpontosítani (6 éves kortól) játékos edzések keretében kezdő szinttől elindulva a lovaglás alapját megtanítjuk egyéni foglalkozás keretében. Először sétában, majd ügetés és vágta futószáron. Kisebb gyermekeknek pónilovon, nagyobbaknak, ill. felnőttek részére nagy lovakon.
Akik már önállóan futószár nélkül tudják irányítani a lovat haladó szintre lépnek lehetőség van, hogy nem csak egyéni foglalkozásokon vegyenek részt, hanem úgynevezett osztályban, vagyis 2-3-4 lovas egyszerre gyakorlatozik edző vezetésével.

Lovaglási lehetőségek

Futószáras oktatás

Az első lovaglások általában így zajlanak. A lovas nyeregben vagy voltizs hevederben ül a lovon, kapaszkodik, a lóra a befolyást az oktató gyakorolja a futószáron keresztül, így biztosítva, hogy oktatás közben a lovas képes legyen a saját egyensúlyát és a lóval való összhangját megtalálni. Ennek fejlesztéséhez számtalan gyakorlat áll rendelkezésünkre. Az első néhány futószáras ismerkedéskor alakul ki a ló-lovas közötti bizalom nagy része.

Osztályban lovaglás

Ez már egy magasabb szint és sokkal több gyakorlatot és tudást igénylő edzés fajta. A lovas a karámban vagy pályán, de már szabadon, önállóan uralja a ló mozgását, viselkedését. Itt már fontos, hogy minden járómódban magabiztosan képes legyen az irányításra. Az osztály lovaglás elkezdése az egyik legmeghatározóbb élmények közé tartozik. Az érzés, hogy a néhány tíz kilónkkal irányítunk egy több mázsás állatot, leírhatatlan.

Tereplovaglás

Ekkor a belovagolható helyszín kötöttsége megszűnik. Biztonságos ülés szükséges a tereplovagláshoz és igazi próbája a lovaspályán szerzett tudásnak. Terepen olyan ingerek és helyzetek lépnek fel gyakorta, ami a lovastól maximális helyzetfelismerést és rövid reakciót követel. Megunhatatlan, gyönyörű helyek és a végtelen szabadság érzése jellemzi.

Bérlet

Akik rendszeresen be tudják ütemezni a lovas órákat azoknak kedvezményt is biztosítunk:
• 10 alkalmas fél órás futószáras oktatás 2 hónapos felhasználási idővel 30.000-ft
• 5 alkalmas osztály lovagoltatás 2 hónapos felhasználási idővel 27.000 Ft
• 10 alkalmas osztály lovagoltatás 2 hónapos felhasználási idővel 50.000 Ft
A lovagláshoz előzetes időpont egyeztetés és bejelentkezés (telefonon,személyesen, on-line) szükséges.
Az egyeztetett időpont a lovaglás kezdő időpontja, ezért kérünk mindenkit, hogy 15 perccel előbb érkezzen a lovardába.
Lemondási határidő: Legkésőbb 4 órával a lovaglás megkezdése előtt. A le nem mondott lovaglást a következő alkalommal ki kell fizetni. Ez bérlet esetén is érvényes!

Árak:

Póni séta 30 perc 3000 Ft
Futószáras oktatás 30 perc 3500 Ft
Osztálylovagoltatás 60 perc 6000 Ft
Tereplovaglás 60 perc 6000 Ft
Egyéni edzés 60 perc 7000 Ft
Sétakocsikázás 4 fő 60 perc 20000 Ft

Ugró/díjlovas edzés iskolai lóval 45 perc

Egyéni 8000Ft

Ugró/díjlovas edzés saját lóval 45 perc

Egyéni 6000 Ft