Gyermekeknek és felnőtteknek is kiváló kikapcsolódás a lovaglás. Friss levegőn lovaglás közben szinte minden izmot átmozgatunk. Az állatokhoz való közelség pedig nyugalommal áraszt el bennünket.
Egész kis gyermekeket is lehet már sétáltatni pónilovon. (ca.3 éves kortól) Általában negyed/fél óra elégséges.
Nagyobbacska gyermekeknek, akik már figyelmüket tudják összpontosítani (6 éves kortól) játékos edzések keretében kezdő szinttől elindulva a lovaglás alapját megtanítjuk egyéni foglalkozás keretében. Először lépésben, majd ügetésben és vágtában futószáron képezzük lovasainkat. Kisebb gyermekeknek pónilovon, nagyobbak, illetve felnőttek részére nagy lovakon biztosítjuk a minőségi képzést.
Akik már önállóan futószár nélkül tudják irányítani a lovat, haladó szintre lépnek. Lehetőség van, hogy nem csak egyéni foglalkozásokon vegyenek részt, hanem úgynevezett osztálylovagláson, ahol 2-3-4 lovas egyszerre vesz részt az edzésen.

Lovaglási lehetőségek

Futószáras oktatás

Az első lovaglások általában így zajlanak. A lovas nyeregben vagy voltizs hevederben ül a lovon, kapaszkodik, a lóra a befolyást az oktató gyakorolja a futószáron keresztül, így biztosítva, hogy oktatás közben a lovas képes legyen a saját egyensúlyát és a lóval való összhangját megtalálni. Ennek fejlesztéséhez számtalan gyakorlat áll rendelkezésünkre. Az első néhány futószáras ismerkedéskor alakul ki a ló-lovas közötti bizalom nagy része.

Osztályban lovaglás

Ez már egy magasabb szint és sokkal több gyakorlatot és tudást igénylő edzés fajta. A lovas a karámban vagy pályán, de már szabadon, önállóan uralja a ló mozgását, viselkedését. Itt már fontos, hogy minden járómódban magabiztosan képes legyen az irányításra. Az osztály lovaglás elkezdése az egyik legmeghatározóbb élmények közé tartozik. Az érzés, hogy a néhány tíz kilónkkal irányítunk egy több mázsás állatot, leírhatatlan.

Tereplovaglás

Ekkor a belovagolható helyszín kötöttsége megszűnik. Biztonságos ülés szükséges a tereplovagláshoz és igazi próbája a lovaspályán szerzett tudásnak. Terepen olyan ingerek és helyzetek lépnek fel gyakorta, ami a lovastól maximális helyzetfelismerést és rövid reakciót követel. Megunhatatlan, gyönyörű helyek és a végtelen szabadság érzése jellemzi.

Bérlet

Akik rendszeresen be tudják ütemezni a lovas órákat azoknak kedvezményt is biztosítunk:
• 10 alkalmas fél órás futószáras oktatás 2 hónapos felhasználási idővel 40.000 Ft
• 10 alkalmas osztály lovagoltatás 2 hónapos felhasználási idővel 55.000 Ft
• 10 alkalmas póni torna 2 hónapos felhasználási idővel 36.000 Ft
• 10 alkalmas ugróedzés 2 hónapos felhasználási idővel 65.000 Ft

A lovagláshoz előzetes időpont egyeztetés és bejelentkezés (on-line) szükséges.
Az egyeztetett időpont a lovaglás kezdő időpontja, ezért kérünk mindenkit, hogy 15 perccel előbb érkezzen a lovardába.
Lemondási határidő: Legkésőbb 4 órával a lovaglás megkezdése előtt. A le nem mondott lovaglást a következő alkalommal ki kell fizetni. Ez bérlet esetén is érvényes!

Árak:

Póni séta 20 perc 3 500 Ft
Póni torna 4 000 Ft
Futószáras oktatás 30 perc 4 500 Ft
Osztálylovagoltatás 45 perc 6 000 Ft
Tereplovaglás 60 perc 6 000 Ft
Egyéni edzés 45 perc 7 000 Ft
Sétakocsikázás 4 fő 60 perc 20 000 Ft

Ugró/díjlovas edzés 45 perc

Egyéni 7 000 Ft