Gyermekeknek és felnőtteknek is kiváló kikapcsolódás a lovaglás. Friss levegőn lovaglás közben szinte minden izmot átmozgatunk. Az állatokhoz való közelség pedig nyugalommal áraszt el bennünket.
Egész kis gyermekeket is lehet már sétáltatni pónilovon. (ca.3 éves kortól) Általában negyed/fél óra elégséges.
Nagyobbacska gyermekeknek, akik már figyelmüket tudják összpontosítani (6 éves kortól) játékos edzések keretében kezdő szinttől elindulva a lovaglás alapját megtanítjuk egyéni foglalkozás keretében. Először lépésben, majd ügetésben és vágtában futószáron képezzük lovasainkat. Kisebb gyermekeknek pónilovon, nagyobbak, illetve felnőttek részére nagy lovakon biztosítjuk a minőségi képzést.
Akik már önállóan futószár nélkül tudják irányítani a lovat, haladó szintre lépnek. Lehetőség van, hogy nem csak egyéni foglalkozásokon vegyenek részt, hanem úgynevezett osztálylovagláson, ahol 2-3-4 lovas egyszerre vesz részt az edzésen.

Lovaglási lehetőségek

Futószáras oktatás

Az első lovaglások általában így zajlanak. A lovas nyeregben vagy voltizs hevederben ül a lovon, kapaszkodik, a lóra a befolyást az oktató gyakorolja a futószáron keresztül, így biztosítva, hogy oktatás közben a lovas képes legyen a saját egyensúlyát és a lóval való összhangját megtalálni. Ennek fejlesztéséhez számtalan gyakorlat áll rendelkezésünkre. Az első néhány futószáras ismerkedéskor alakul ki a ló-lovas közötti bizalom nagy része.

Osztályban lovaglás

Ez már egy magasabb szint és sokkal több gyakorlatot és tudást igénylő edzés fajta. A lovas a karámban vagy pályán, de már szabadon, önállóan uralja a ló mozgását, viselkedését. Itt már fontos, hogy minden járómódban magabiztosan képes legyen az irányításra. Az osztály lovaglás elkezdése az egyik legmeghatározóbb élmények közé tartozik. Az érzés, hogy a néhány tíz kilónkkal irányítunk egy több mázsás állatot, leírhatatlan.

Tereplovaglás

Ekkor a belovagolható helyszín kötöttsége megszűnik. Biztonságos ülés szükséges a tereplovagláshoz és igazi próbája a lovaspályán szerzett tudásnak. Terepen olyan ingerek és helyzetek lépnek fel gyakorta, ami a lovastól maximális helyzetfelismerést és rövid reakciót követel. Megunhatatlan, gyönyörű helyek és a végtelen szabadság érzése jellemzi.

Bérlet

Akik rendszeresen be tudják ütemezni a lovas órákat azoknak kedvezményt is biztosítunk:
• 10 alkalmas fél órás futószáras oktatás 2 hónapos felhasználási idővel 50.000 Ft
• 10 alkalmas osztály lovagoltatás 2 hónapos felhasználási idővel 65.000 Ft
• 10 alkalmas póni torna 2 hónapos felhasználási idővel 45.000 Ft
• 10 alkalmas ugróedzés 2 hónapos felhasználási idővel 75.000 Ft

A lovagláshoz előzetes időpont egyeztetés és bejelentkezés (on-line) szükséges.
Az egyeztetett időpont a lovaglás kezdő időpontja, ezért kérünk mindenkit, hogy 15 perccel előbb érkezzen a lovardába.
Lemondási határidő: Legkésőbb 4 órával a lovaglás megkezdése előtt. A le nem mondott lovaglást a következő alkalommal ki kell fizetni. Ez bérlet esetén is érvényes!

Árak:

Póni séta 20 perc: 4 500 Ft
Póni torna: 5 000 Ft
Futószáras oktatás 30 perc: 6 000 Ft
Osztálylovagoltatás 45 perc: 7 000 Ft
Tereplovaglás 45 perc: 7 000 Ft
Egyéni edzés 45 perc: 8 000 Ft

Ugró/díjlovas edzés 45 perc: 8 000 Ft

The most effective way to reduce costs for buying essays online is to determine a sensible date. Be prepared to make a modest payment for high quality writing if you have only fourteen help with writing papers days. Similarly, the longer the deadline, the cheaper the service will be. The savings can be substantial through this method. Many essay writing companies offer certain special benefits to give their customers. Find out the features they offer. Here are some example.